Segedýnský guláš po Maďarsku 2
Cibuli a česnek orestujemedo sklovata na sádle.Přidáme práškovou papriku zpěníme a podlijeme troškou vody.Vaříme do odpaření tekutiny.To je základ.Přidáme nakrájenou vepřovou plec na kostky,promícháme ,přidáme mletý kmín,zelenou papriku,(menší množství),osolíme
přidáme rajčátko a dále dusíme s další trochou vody až maso změkne tak napůl.Přidáme
pokrájené čerstvé zelí na nudličky a jak trošku změkne a podusí přidáme kysané zelí,podlijeme
a dusíme 10-15 minut.Pak přidáme lžíci hladké mouky rozmíchané ve smetaně.Nalijeme opatrně za stálého míchání do zelí A necháme ještě 5 minut na mírném plameni povařit a odstavíme podáváme s houskovým knedlíkem.