Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajská omáčka s hovězím masem a knedlíkem

23. 1. 2010

Do hlubšího hrnce dáme vařit vcelku hovězí maso s kořenovou zeleninou,
celým pepřem, novým kořením, solí a vaříme do změknutí masa. Zvlášť do kastrolu dáme tuk, po rozpálení přidáme hladkou mouku, zpěníme a podlijeme vodou. Přidáme rajský protlak, promícháme. Zředíme hovězím vývarem, přidáme nové koření, celý černý pepř, bobkový list, 2 lžíce cukru a nakonec vymačkanou šťávu z citronu. Pravidelně ochutnáváme. Jakmile budeme spokojeni  s chutí, odstavíme omáčku a uděláme si knedlík. Nakonec maso pokrájíme na plátky a můžeme podávat.

 

Kdo chce může přidělat plněné papriky a přidat do omáčky a povařit spolu.Jak na to?
5-6 zelených slovenských paprik.Odkrojíme vršky vyčistíme od semen a osolíme papriky i zevniř.Smícháme 200 g hovězího a 200g vepřévého mletého masa.Osolíme přidáme 1 vajíčko ,
pepř,trošku majoránky.1cibuli kterou pak nastrouháme  a vmícháme do směsi,trošku zabijačkového koření,1 stroužek česneku,1lžíci červené práškové papriky,1 malou lžičku polohrubé mouky.Vše dobře promícháme.Naplníme papriky do širokého kastrolu dáme trošku oleje nastrouháme 1 cibuli chvilinku orestujeme podlijeme sklenkou vody,vložíme papriky přikrijeme pokličkou a dusíme.Můžeme trošku přidat hovězího bujonu a dusíme do změknutí paprik.Pak přendáme papriky i se šťávou ve které se dusily do rajské omáčky a necháme 5-10
minut povařit aby se spojiliy chutě a odstavíme.Podáváme s knedlíkem,rýží nebo těstovinami.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář