Polévka pro horké letní dny
10. 7. 2012
Pokrájíme si kousek červené kousek žluté i zelené papriky.Lahůdkovou cibulku i s natí,1mrkvičku,kousek celeru kousek petržele.Vše pokrájíme na drobno.Umeleme si trošku hovězího masíčka ale může to být ivepřové ale to je již těžší maso.Nejlepší je telecí maso dáme do mysky přidáme 1vajíčko drcený pepř,sůl ale opatrně a na půl uvařenou vychladou rýži kterou zamícháme do mletého masa.Nakonec přidáme lžičku saturejky 2 rozetřené stroužky česneku nadrobno pokrájenou zelenou petržílku,1lžičku polohrubé mouky a na špičku nože sody bikarbony.Vše dobře promícháme a necháme chvíli ustát.Zatím si do hrnce na polévku dáme 2lžíce slun. oleje rozehřát vsypeme cibulku a ostatní zeleninu chvilku ji restujeme zalijeme vodou a přidáme podle masa které jsme použili buď hovězí nebo kuřecí bujón nebo kostky hovězího neboslepičího a k nim zeleninový bujon a necháme na menším ohni vařit jakmile začne probublávat utvoříme ze směsi kuličky a dáme najednou do polévky vařit jakmile bude zelenina a rýže měkká polévku odstavíme.Po chvíli si dáme do misky jedno vajíčko které vidličkou rozšleháme s několika zrnky soli a citronové šťávy asi 2 lžiče.Jakmile polévka zchládne do připraveného rozšlehaného vajíčka s citronovou šťávou pomalu přiléváme polévku a šleháme metličkou aby se vajíčko nesrazilo.Polévku ochutnáme a podle chuti dochutíme připraveným býlím jogurtem který vešleháme dopolévky s vajíčkem a pak teprve přidáme postupně do ostatní polévky za stálého míchání.Polévka získá navinulou citronovou chuť a je i druhý den velice osvěžující.Udržujeme v ledničceV horkých letních dnech je velice osvěžující i postudeu.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář