Nanukový řez
6 celých vajec, 150 g cukru krystal, 150 g vlašských drcených ořechů, 60 g hladké mouky, půl balíčku prášku do pečiva. Plech s vyvýšeným okrajem, pečící papír na plech, buď 100 g hořké čokolády a 50 g omegy ve které rozpustíme čokoládu, nebo si polevu uděláme z kakaa, másla a trošky vody.
Celá vejce s cukrem ušleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k vejcím. Nakonec přidáme drcené ořechy. Promícháme a nalijeme na plech, který jsme opatřili pečícím papírem. Pečeme při 175° C. Po upečení necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň.
3 dl mléka, 3 velké lžíce solamylu, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr.
Uvaříme hustou kaši a za stálého míchání vychladíme. Pak vpracujeme do ní 200 g rozměklého másla, 200 g moučkového cukru. Já dávám 100 g cukru a 100 g vanilkového cukru. Aby byl nadýchaný, můžeme použít ruční šlehač. Až bude krém našlehaný, vyklopíme upečený korpus na vál, okraje seřízneme, aby měl pravidelné okraje. Celý povrch potřeme krémem, aby vrstva byla tak půl cm vysoká. Na povrch krému opatrně nalijeme rozpuštěnou čokoládu a opatrně rozetřeme tak, aby neprosvítal někde bílý krém, a necháme na chladném místě ztuhnout. Druhý den nakrájíme na řezy a podáváme.