Langoše I. a II.
Langoše I
600 g hladké mouky výběrové, 1 vejce, 1/2 kostky droždí „Noli“, 200 ml mléka, trošku soli, slunečnicový olej na smažení.
Z trošky mouky, vlažného mléka, droždí a malé moka lžičky cukru, uděláme kvásek, který necháme zkynout. Ze zbytku mouky, vlažného mléka, vajíčka, soli a vykynutého kvásku vymísíme měkké těsto, které necháme vykynout.
Pak vytvarujeme placičky, které smažíme v rozpáleném oleji. Můžeme podávat s různými dochucovadly, jako jsou balkánský sýr a kečup nebo s rozetřeným česnekem kečupem a sýrem, ale také například s moučkovým cukrem. Z tohoto těsta lze též připravit pizzu.
ale již nepečeme.
Langoše II
1 kg hladké mouky, 3 vejce, 1/2 l jogurtu, 5 g jedlé sody nebo kypřícího prášku, 200 ml vody, špetku soli a olej na smažení.
Vše spojíme v těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Pak tvoříme placky, které smažíme v rozpáleném oleji do lehkého zrůžovění.Těsto je lepkavé tak že do malé misky si dejte olej a do oleje když budete brát těsto si omočte prsty .Vodu ne prskalo by to.