Kuřecí puding
1 kuře o váze 1 kg,1 menší cibulka,100 g másla, 200 g hladké mouky, 5 g červené práškové papriky, sůl, kořenovou zeleninu, celý pepř, nové koření, 2 stroužky česneku a kousek porku.
Opláchnuté kuře vložíme do hlubší nádoby, přidáme kořenovou zeleninu a ostatní ingredience, osolíme a dáme vařit. Jakmile voda dosáhne bodu varu, snížíme plamen a necháme kuře vařit na mírném plameni do měkka. Pak kuře vyjmeme, odebereme prsa, která pokrájíme na menší kousky. Polévku přecedíme, odebereme půllitru a do zbytku vložíme pokrájená prsa, která rozmixujeme s polévkou. Mezitím si připravíme z mouky a másla jíšku. Jakmile zavoní přidáme červenou práškovou papriku promícháme a pomalu přiléváme pomalu rozmixované maso s polévkou a vaříme do zhoustnutí. Puding připravíme do misek a necháme vychladit. Můžeme podávat jako předkrm, svačinku či večeři.