Hovězí na pepři
500g hovězí ho zadního nebo roštěné,200g cibule,40g špeku nebo anglické slaniny nakrájené
na malé kostičky,20g másla,3stroužky česneku,1lžíce magi koření nebo hovězího bujonu
silného1 kostku,1vrchovatá lžíce celého pepře.
Hovězí maso opláchneme a papírovým ubrouskem osušíme.máslo rozpustíme a necháme trošku vychladnout pak maso celé máslem potřemedokud nevypotřebujeme dáme domisky přikryjemejen lehce mikrot. sáčkem a necháme v chladničce do druhého dne.Druhý den maso osolíme.V kasrolu vyškvaříme slaninu a na ni opečeme maso z jedné strany přidáme pokrájenou cibulku na drobno a maso opečeme i z druhé strany podlijeme vodou,přidáme celý pepř a maso dusíme do změknutí teplotu snížíme a necháme pomalu dusit..Jakmile maso bude měkké vyjmeme a dáme na nahřátý talíř.sos zcedíme přidáme hladké mouky rozkvedlané s trochou vody sos zahustíme podlijeme vodou a přidáním 1kostky hovězího silného bujonu,
maso pokrájíme na plátky.trošičku poprášíme mletýn pepřem a povaříme asi 5 minut. Maso vrátíme zpět do omáčky.Podáváme s bramborovým knedlíkem.Pokud chceme místo poprášení
mletým pepřem můžete rozdrtit několik kuličuk pepře a chvíli povařit aby se uvolnila chuť .