Buřtguláš po svém
5. 5. 2010
Můžeme použít kvalitní buřtíky nebo i Herkules,dunajskou klobásu,brambory,cibuli,červenou čerstvou papriku,jedno malé rajče,koření drcený kmín,pepř,gulášové koření,majoránku,práškovou papriku.
Brambory,salám ,špekáčky nebo klobásu nakrájíme na kostky nebo kolečka kdo jak chce.Množství cibulky podle chuti,tuk .Na tuku zpěníme cibulku přidáme,salám,klobásu nebo špekáček všechno dohromady orestujeme. Klobása je pikantní a dodává tomu šmrnc, červenou práškovou papriku a brambory.Spolu to chvíli restujeme pak si připravíme vodu a přidáme práškovou papriku rychle promícháme aby zpěnila a zavoněla a ihned podlijeme vodou pořádně promícháme dolejeme tolik vody aby byla v úrovni brambor a špekáčků.Necháme na slabším ohni dusit Přidáme oloupané a pokrájené nadrobno rajčátko.Až se odpaří voda zaprášíme hladkou moukou promícháme dolejeme vodu nad úroveň jídla asi o 2-3cm možná i víc protože jsme to zahustili přidáme rozemnutou saturejku a rajčata oloupaná a pokrájená na drobno, necháme ještě 4minuty povařit a odstavíme.
Tento guláš můžeme udělat i s masem jehněčím,hovězím i vepřovým.Jinak je tam menší změna v tom že je větší množství práškové i čerstvé červené papriky a 2 středné velkých rajčat které na chvíli ponoříme do horké vody oloupeme pokrájíme na drobno a zásadně dáváme na konec vaření necháme přejít varem tak 4 minuty.U koření místo majoránky
dáme saturejku.Je to výborný gulášek. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář