Silvestrovská bůčková roláda
1kg vyššího libového bůčku,2-3tvrdší rohlíky,mléko na namočení,1 cibule,3 stroužky česneku,sůl,
pepř,mletá sladká paprika,špetka pálivé papriky nebo čili,2 vejce,trochu plnotučné hořčice,lžička celého kmínu.
Bůček očistíme a po vrstvách vykrajujeme tuk tak,aby nám zbyl co nejméně prořezaný plát
libobového masa.Vykrájený tuk překrájíme na kostky a spolu s namočenými a vymačkanými rohlíky a pokrájenou cibulí umeleme na masovém strojku.Přidáme vejce,prolisovaný česnek
osolíme okořeníme a dobře promícháme.Plát masamezi dvěma foliemi naklepeme z obou stran
osolíme a opepříme.Rozložíme na prkénko,potřeme hořčicí a mletou směsí,zavineme,ovážeme
kuchyňským provázkem,dáme do pekáčku,posypeme kmínem,podlijeme trochou vody a za častého přelévané vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou upečeme do měkka.Upečený
bůček necháme vychladnout..Potom odstraníme provázek,bůček nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem a nakládanou zeleninou.pokud chceme můžeme směs náplně vylepšit
pomletou šunkou anebo pokrájenou na drobné kostičky.Fantazii se meze nekladou.