ČESKÁ BRAMBORAČKA
5. 5. 2010
Brambory,kořenová zelenina(mrkev,celer,petržel),cibule,lesní houby,můžeme však použít i žampiony,koření:drcený kmín,pepř,sůl,trošku mletého nového koření.3-4stroužky rozetřeného česneku,zelená petržílka.
Vybereme si menší brambory,oloupeme a celé dáme vařit zvlášť do osolené vody s kmínem.
Na pánvičce rozpustíme tuk orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku,kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky nebo postrouhanou,houby,na kostičky nebo nastrouhanou,koření a chvíli spolu s cibulkou pod pokličkou dusíme.
Snížíme příkon elektřiny nebo ohně aby se nám to nepřichytilo. Ze 2lžíc hladké nebo polohrubé mouky a tuku si uděláme jíšku do zrůžovění a zavoní naběračkou nabereme vodu z brambor a stále mícháme až vznikne polotekutá kaše dolejeme vodou z brambor a promícháme až budeme mít krémový základ polévky do které dáme uvařené brambory i s vodou. Polévku necháme na slabším příkonu vařit ještě 5-10 minut,kdo chce může dochutit magi kořením.Pro zvýraznění chuti můžete přidat nadrobno pokrájenou zelenou petržílku až odstavíte polévku.Promíchejte a rozmačkejte brambory. Přidáme rozetřený česnek chviličku povaříme a odstavíme a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář