Hruškový závin
11. 4. 2010
Hruškový závin:
300g hladké mouky,špetka soli,1lžíce octa,5 lžic oleje,1,5 kg hrušek,100g cukru65ml hruškovice,
100g rozinek,65 ml rumu,100 gvlašských ořechů,200g másla,50g strouhanky,trochu moučkového cukru.
Mouku smícháme se solí, octem,olejem a 8 lžícemi vody.Uhnětťe hladké těsto,zformujte kouli,potřete ji olejem,, nechte odpočinout.Hrušky oloupejte,rozkrojte na čtvrtky,zbavte jadřince,nakrájejte na plátky,smíchejte s cukrema hruškovicí.Smíchejte rozinky,rum a sekané ořechy.Plátno poprašte moukou,vyválejte na něm těsto,vytáhněte přez hřbet ruky.Potřete125g rozpuštěného másla.Na třetinu šířky ho podélně posypte strouhankou a ořechovou směsí.Srolujte do závinu přemístěte na pečící papír na plechu Potřete před při a po upečení máslem.Pečeme 30 minut při 200 C
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář