koblížky a věnečky
10. 4. 2010
5g másla4lžíce cukru,1 vejce,250g hladké mouky1 lžička prášku do pečiva,špetka soli1/8 l mléka:
Tuk a cukr třete do pěny,ostatní přísady přidávejte postupně.Těsto vyválejte na pomoučeném vále do tloušťky 11/2 cm a vykrajujte věnečky.Ze zbytku těsta vykrojte koblížky o průměru asi
3cm:Tuk zahřejte na střední teplotu.V kastrolku nebo fritovacím hrnciHo musí být nejméně
6 cm vrstva.Tuková lázeň má správnou teplotu ,když se vhozený kousek těsta začne okamžitě smažit.z tuku se nesmí kouřit.Koblížky vložte do tuku a usmažte do světle hněda, ještě horké obalujeme v cukru.Z tuku se nesmí kouřit.Koblížky na papírových ubrouscích necháme zbavit přebytečného tuku a ještě teplé obalujeme v cukru.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář