Kynuté knedlíky
10. 4. 2010
20g droždí,150g cukru,50g másla,1/2l mléka,2vejce a 2žloutky,250g hrubé mouky,20g seikaného citronátu,20g sekaného oranžátu,+lžička skořice,30g mandlových lupínků,30g celého
máku,125ml bílého vína,4lžíce třešňovice.
Smíchejte droždí se40g cukru.Rozpusťte 25g másla a přilijte 1/8 l vlažného mléka,přidejte ke droždí.Přidejte mouku,1 vejce,citronát a oranžát a těsto dobře propracujte,nechte vykynout.Z těsta
utvořte váleček nakrájejte na 24 kousků.Zformujte knedlíčky a nechte 10 minut kynout.
25g cukru rozpusťte,svařte s 25g másla a375 ml mléka.Knedlíčky vložte do nádoby vedle sebe,
přikryté vařte.35g cukru smíchejte se skořicí.Mandlové plátky opražte,posypejte jimi 8 knedlíčků,ostatní posypejte mákem.V nádobě ponořené do vody horké 70C ušlehejte šodo z 1
vejce,2 žloutků,50g cukru,bílého vína a třešňovice.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář