Polévka s droždovými knedlíčky
2 kostky droždí, 2 vejce, 1 cibuli, 50 g másla, pepř, sůl, majoránka, 3 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1l hovězího vývaru,nebo hovězího bujonu,zelenou petrželku hladkolistou, strouhanku.aby knedlíčky byly křehké můžete do směsi přidat na špičku nože prášku do pečiva,nebo jedlou sodu.
Do hrnce dáme mrkev, kousek celeru, nadrobno pokrájený pórek, petržel, a hovězí vývar a dáme vařit. Zeleninu po změknutí můžeme nastrouhat, nebo pokrájet. Na pánev dáme rozpustit máslo, cibulku nadrobno pokrájenou necháme zpěnit, jakmile začne zlátnout, přidáme rozdrobené droždí. Jak zavoní, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a rozetřený česnek mícháme do vychladnutí pak teprve nadrobno pokrájenou zelenou petržílku ( část si necháme do již uvařené polévky).Přidáme vajíčka a strouhanku a na špičku nože prášku do pečiva nebo jedlou sodu. Promícháme, utvoříme kuličky, které dáme do polévky vařit.Jakmile knedlíčky vyplavou jsou hotové.Nudle dáme vařit zvlášť do osolené vody uvaříme, zcedíme propláchneme horkou vodou a přidáme do polévky. Podáváme posypanou nadrobno pokrájenou zelenou hladkolistou petrželkou.